Képviselő-testület

Az egyházközségi képviselő-testület feladata, hogy a plébániai közösség célkitűzéseit, Istentől és az Egyháztól kapott küldetésének szellemében előmozdítsa.

Katolikus fölfogás szerint a képviselő-testület tanácsaival segíti a plébánost, aki a plébánia népéért Isten előtt felelős. Fontos kötelessége a képviselő-testületnek a plébánia pénzügyeit megismerni, áttekinteni, a püspök illetve a hívek felé bizonyítani, hogy a plébánia anyagi ügyei rendben vannak, a persely pénzeket és az egyéb befizetéseket Isten dicsőségére használjuk.

A testület tagjai: 12 választott képviselő valamint rajtuk kívül hivatalból a plébános, itt tartózkodása idején a diakónus és a területünkön működő Ferencesek képviselői.

2012.február 27-én Dr. Erdő Péter Bíboros úr jóváhagyta a képviselő-testületi választások eredményét és ez alapján a következő 5 évre a testület tagjai : Dr. Harmai Gábor plébános a testület elnöke, Barna János, Dobay Péterné, Gyöngyös Antal, Hengánné Gogola Gabriella, Lesták Zoltán, Maczej Gheorghina Erika, †Németh Mária (Mara néni), Oroszné Holtsuk Beáta, Putz Gábor, id. Sági József, Tóth László, Wild Tamás. A képviselő testület delegált tagjai: Tamás Gábor OFM templomigazgató, Kóródi Beatrix Mária Veronika SFPS házfelelős.

© 2012 Esztergom Szent Péter és Pál Plébánia Suffusion theme by Sayontan Sinha