A Plébániák hirdetései

+ Jövő szombaton, december 14-én lesz a szokásos havi szentségimádási napunk du. 1 órától. Mindenkit szeretettel várunk!
+ A rorate szentmisék (hétfőtől szombatig, tehát szerdán is) reggel 6 órakor a kórház Lázár Kápolnájában lesznek. A rorátékra tekintettel az esti szentmisék a Belvárosban elmaradnak.
+ Advent szombatjain közös, ökumenikus gyertyagyújtás van a Főtéren. A harmadik adventi gyertyát nagytiszteletű Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész asszony december 14-én délután 5 órakor gyújtja meg.
+ December 12-én este fél nyolckor a Vizivárosi Képviselőtestület tartja ülését.
+ December 12-én este nyolc órakor Török Csaba atya folytatja felnőtt katekézisét a Szent Adalbert Központban.
+ Jelentkezzen Ungárné Marcsinál, aki szeretne ,,Szentcsaládjárásban” résztvenni dec.15-től, és így családi imádságban készülni Jézus születésére!
+ Szeretettel hívjuk a Testvéreket plébániánk kórusának karácsonyi jótékonysági hangversenyére, amely december 22-én (vasárnap) du.fél 6 órakor lesz templomunkban.
Közreműködnek: Dunai Éva operaénekesnő és Orbán Gábor orgonaművész.
+ Zarándoklatot szervezek a Szentföldre jövő télen, van konkrét időpont: 2021. január 21. csütörtök és január 29. péntek között megyünk, eddig 11 jelentkező van. Aki jönne, az fejenként a repülőjegy árán felül 920 USD költségben gondolkodjon. Kérem, az érdeklődők írjanak a harmaig@gmail.com címre!
Meghívók:
+ Isten szeretete bűnbánatra hív minket, így a bűn, a gyónás, a megbocsátás és a szentmise témáival foglalkoznak a ferences nővérek által szervezett tematikus estéken kéthetente keddenként, este fél 7-kor a ferences templomban. Az első alkalmat szentmise keretében, december 17-én kedden este fél 7-kor tartják.
+ „Adventi pillanatok” címmel istenes verseket és dalokat ad elő Horányi László művész úr pénteken este 6 órakor, a Zárdatemplomban, a 3. adventi gyertyagyújtásra készülve.
Karácsonyi programok:
+ December 23-án, hétfőn reggel 6 órakor lesz az utolsó roráte szentmise.
+ December 24-én reggel fél 9-kor szeretettel várom a testvéreket egy hétköznapi szentmisére a Belvárosi Templomba.
+ Pásztorjáték a Vízivárosban 16 órakor lesz.
+ Éjféli misére a Belvárosi templomba mindenkit hívunk és várunk.
+ Karácsony ünnepén, 25-én, ünnepi miserendet tartunk, de esti mise nem lesz! Ez a nap kötelező ünnep, de aki az éjféli misére jön, teljesíti a misén való részvételi kötelezettségét.
+ Karácsony másnapján, december 26-án, csütörtökön este 6 órakor lesz szentmise a Szent István Kápolnában és este 7 órakor a Belvárosi Templomban.
Esztergom, 2019. december 7.

Dr. Harmai Gábor
plébános sk.

© 2012 Esztergom Szent Péter és Pál Plébánia Suffusion theme by Sayontan Sinha