Hirdetések március 3-án, vasárnap

+  A múlt vasárnapi katolikus iskolák javára történt gyűjtés eredménye a Belvárosban: 34 920Ft, a Vízivárosban: 142 785 Ft volt. Az adományokat Isten fizesse meg!

+  Hétfőn, március 4-én du. 1/2 6-tól lesz a Belvárosi Képviselőtestület összejövetele.

+ Kedden, március 5-én este fél 7–től ismét Szentségimádás Iskolája lesz a Ferences Templomban. A Belvárosban az esti szentmise elmarad.

+ Szerdán, azaz március 6-án Hamvazószerda főünnepe van. Emlékeztetünk a szigorú böjtre: 3-szor étkezzünk, és csak egyszer lakjunk jól. Emlékezzünk azokra is, akik egész évben ilyen szigorúan szeretnének böjtölni, mert általában egyszer sem laknak jól. A pénteki hústilalmat kössük össze Krisztus Urunk kínszenvedésével: amikor a hűtőnkben húsételekre tekintünk, jusson eszünkbe a mi Urunk keresztje.

+ Hamvazószerdán a szentmise és a hamvazás ezen a napon este 7 órakor lesz itt a Belvárosi Templomban. Hamvazkodásra a jövő vasárnapi szentmisében is várjuk a testvéreket, mindenkit, függetlenül attól, hogy jön-e áldozni, de mindenkit csak egyszer, tehát akit szerdán meghamvazunk, az már ne jöjjön ki.

+ Péntekenként templomunkban a nagybőjti időszakban este negyed 7-től Keresztutat járunk. Az első alkalmat Harmai Gábor plébános atya vezeti.

+  A második szombati szentségimádás a téli kápolnában jövő szombaton délután 1 órakor kezdődik.

+  Szintén szombaton este 7 órától angol nyelvű szentmise lesz a templomban.

+ A vámosmikolai Római Katolikus Egyházközség buszos kirándulást szervez Csíksomlyóra a június 1-én megtartásra kerülő szentmisére, ahová ellátogat Ferenc pápa. Ha szeretnél részt venni a pápai szentmisén, kérlek mielőbb (legkésőbb március 10-ig) jelentkezz, még 20 szabad hely van. A busz Párkány érintésével közlekedik, így esztergomi híveknek is megoldható a csatlakozás.Költségek: 23 000 Ft / fő, elegendő jelentkező esetén – nagyobb busz bérlése miatt – 16 000 Ft/fő. Jelentkezni 10 000 Ft előleg befizetésével lehet. További információ Kolozsi Anikó: +36/30-8350480

+ Kérjük azokat, akiknek a mobilja a plébániai telefonflottába tartozik, hogy fizessék be az idei tagdíjat. Egyúttal jelezzük, hogy a Belvárosi Plébánia honlapján megjelent egy tájékoztató a flotta működéséről, igyekeztem könnyeden és olvasmányosan fogalmazni, de fontos témákról van szó.

Dr. Harmai Gábor
plébános sk.

© 2012 Esztergom Szent Péter és Pál Plébánia Suffusion theme by Sayontan Sinha