Hirdetések december 9-én, vasárnap

+ Ma este kezdődik az Adventi triduum, melyet az Érseki Papnevelő Intézet új rektora, dr. Kovács Zoltán atya tart. Erre tekintettel hétfőn és kedden elmaradnak roráte misék.

+ A roráte szentmisék szerdán kezdődnek újra, és onnantól Adventben minden nap reggel 6 órakor lesznek a Kórház Kápolnában. Az esti szentmisék a Belvárosban elmaradnak. Szintúgy elmarad a szerdai zsolozsma is.

+ December 15-én (szombaton) adventi véradást szervezünk a plébánián, javasoljuk, hogy akinél esedékes volna egy véradás, addig várjon. A Plébánián mindig van sör és virsli.

+ A harmadik adventi gyertyát szombaton délután 5 órakor gyújtja meg Ferenczy Andrea parókus asszony a Széchenyi téren.

+ Örömmel hirdetjük előre, hogy a negyedik adventi gyertya meggyújtására pedig vállalkozott a tegnap fölszentelt Mohos Gábor püspök úr. Ez tehát 22-én, szombaton délután 5 órakor lesz a Széchenyi téren.

+ December 9-én, azaz ma Párkányban a Szent Imre Plébániatemplomban a 17 órakor kezdődő szentmise után adventi koncertet ad a Párkányi Liszt Ferenc női kamarakórus. Részletek a hirdetőtáblán kifüggesztett plakáton.

+ Tisztelettel és szeretettel várjuk Esztergom kóruszenét szerető közönségét a Belvárosi Templomba december 16-án délután 5 órától az Ars Musica Kórus és a Balassa Bálint Vegyeskar koncertjére. A belépés díjtalan. Részleteket a hirdetőtáblán lévő plakáton olvashatnak.

+ Előre hirdetjük, hogy Karácsonyváró jótékonysági zenei áhítat lesz a Belvárosi Templomban december 22-én szombaton este 7 órakor. Közreműködik a saját kórusunk, Orbán Gábor orgonaművész, és beszédet mond Lesták Zoltán állandó diakónus. A belépés díjtalan, de adományokat gyűjtünk rászoruló családok számára.

+ Aki szeretne feliratkozni a vízivárosi levelező listára, keresse Ilosvai Gábort az ilosvai@me.com e-mail címen vagy személyesen.

+ Lassan közeleg az év vége, aki még nem fizette be az idei egyházi hozzájárulását, az gondoljon ránk!

Előre hirdetjük (Karácsony, Újév – már várjuk!)

+ A roráték december 22-én, szombaton véget érnek.

+ December 24-én de. 9 órakor tartok egy szentmisét a Belvárosban, szeretettel várom a híveket is, de ez egy hétköznapi, adventi szentmise lesz. Pásztorjáték a Belvárosban du. 3 órakor, a Vízivárosban du. 4 órakor lesz.

+ Éjféli mise a Belvárosban lesz.

+ December 25-én, kedd délelőtt ünnepi miserendet tartunk, tehát de. 9-kor Szentmise a Vízivárosban, ½ 11-kor a Belvárosban, az esti Szentmise viszont elmarad.

+ December 26 szerdától kezdve hétköznapi miserendet tartunk: hétköznap este 7-kor lesznek Szentmisék ill. igeliturgiák a Belvárosban és reggel fél 8-kor a Szent Istvánban.

+ December 31-én a Vízivárosban este ½ 6-kor lesz az év végi Hálaadás, a Belvárosban este 7 órakor.

+ Január 1-én kedden vasárnapi miserend lesz, de a Vízivárosban a 9 órai szentmise még elmarad. Lesz viszont szentmise a Belvárosban ½ 11-kor és este 7 órakor.

Dr. Harmai Gábor
plébános sk.

© 2012 Esztergom Szent Péter és Pál Plébánia Suffusion theme by Sayontan Sinha