Hirdetések szeptember 16.-án, vasárnap

+ A tanszerekre való gyűjtés eredménye a Vízivárosban 20 340 Ft, a Belvárosban 53 045 Ft volt. A felhasználás a hitoktatóink, és a máltai munkatársak feladata lesz, akik közvetlenül tanszereket fognak a diákoknak odaadni.

+ Szeretettel hívjuk és várjuk az augusztus 27-én Bíboros Úr által megnyitott, a 2020. évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként rendezett kiállításra a híveket. A Pesti Vigadó nyitvatartási idejében folyamatosan látogatható a tárlat. A hirdetőtáblán lévő plakáton a tárlatvezetések is meg vannak hirdetve.

+ A Plébániánkra járó Palkó család Áron gyermekének rövid dokumentum filmjét “Mentor” címmel szeptember 20-án vetítik le 18 órakor (jövő hét csütörtök) Budapesten az Ars Sacra Filmfesztiválon a Tabán Art moziban. A film az izlandi drogprevenció sikeréről szól.

+ A „Köztünk élnek” könyvtári beszélgetéssorozat keretében Morva Emíliával beszélget Sinkó Gyula hétfőn, 17 órakor a Városi Könyvtárban.

+ Hétfőnként 15:00-16:30-ig lesz az elsőáldozási felkészítés.

+ Start Klub, a már volt elsőáldozóknak, hétfőnként 15:00-16:00-ig.

+ Péntekenként 16:30-18:00-ig lesz a bérmálási felkészítő.

+ Felnőtt szentségi felkészítés is indul mindazoknak, akik felnőttként keresztelkedni szeretnének, első szentáldozáshoz járulnának, vagy még nem bérmálkoztak meg. Jelentkezni a plébános atyánál lehet.

+ Hagyományteremtő szándékkal a Vízivárosi templomban a szentmisén megáldjuk a jubiláns házasokat, tehát akik idén ünneplik 5,10,15,20 stb. házassági évfordulójukat október második vasárnapján. Akik érintettek, kérjük, jelezzék. Ezt az áldást minden évben megtartjuk.

+ Megújul a Belvárosi Plébánia honlapja. A nyitóképernyőn ezentúl mindig az aktuális hirdetések lesznek láthatóak.

+ Őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 6-án, szombaton lesz.

+ Szept. 15-17. Országjáró Arany János Emlékbusz látogatható ingyen az antikvárium előtt  ( IV. Béla kir. 6. ). Nyitva tartás: szombaton-vasárnap 11.00-19.00; hétfőn 9.00-16.00

+ Szept. 16. ( vasárnap ) 16.00-kor és 17.00-kor az antikvárium udvarán könyvbemutató: Cselenyák Imre: Áldott az a bölcső – Arany János életregénye- Közreműködik: Juhász Jusztina és Imre Tibor

Dr. Harmai Gábor
plébános sk.

© 2012 Esztergom Szent Péter és Pál Plébánia Suffusion theme by Sayontan Sinha